Az örök mumus

Ha cégvezetőként megkérdeznek, hogy mi az a feladatkör, vagy mi az a terület amit nagyon nehéz szívvel és iszonyat sok feladattal tudnék csak ellátni, majdnem hogy lehetetlen módon, az bizony nálam sem lenne más, mint a munkavédelem. Én már nagyon sokat gondolkodtam azon, hogy vajon miért alakult ki ez a cégvezetők életében, hogy ennyire gyűlölik ezt a feladatkört, és rá kellett jönnöm, hogy azért, mert annyira kusza és sokszor értehetetlen szabályrendszere van ennek az egész témakörnek, amiben iszonyatosan nehéz eligazodni. Persze szakember alkalmazását is előírja a jogszabály, ami pontosan ezen szempontok miatt érthető is, azonban sokszor sajnos mit sem ér.

Saját tapasztalatból mondom, hiszen én is alkalmaztam kifejezetten erre a feladatra szakértő munkatársat, azonban nem hogy nem voltam megelégedve a teljesítményével, hanem sajnos még büntetést is kaptunk egy munkavédelmi ellenőrzés során. Ekkor döntöttünk úgy hogy külső szakértő csapatot keresünk meg a munkavédelem feladatainak megoldására, azonban ezzel se igazán volt könnyű dolgunk sajnos. Az első körben bekért ajánlatok alapján kiválasztottunk ugyan egy céget, de sajnos a személyes találkozó kapcsán bebizonyosodott, hogy nem lennénk sokkal előrébb a segítségükkel mint a saját alkalmazottal voltunk, ezért tovább kellett keresgélnünk.

Hála a jó égnek rátaláltunk az activesafety csapatára, így pedig a munkavédelem számunkra is kikerült az örök mumus listáról. Örökké hálás is leszek ennek a csapatnak ezért, hiszen iszonyatos terhet vettek le a vállunkról és persze hatalmas biztonságot is adnak, nem csak a jogszabályi megfelelőség, hanem a valódi biztonságot nyújtó munkavédelmi rendszer tekintetében egyaránt. Mindenkinek csak javasolni tudom ezt a kis csapatot, biztos vagyok benne, hogy nem fognak csalódni az eredményekben.