Az ország legprofibb fotósai

Én pont olyankor lettem egy étterem vezetője, amikor azt gondolom senki sem vágyott volna hasonló feladatokra, mégpedig a covid járvány időszak elején. Pont akkor sikerült munkát váltanom, amikor kirobbant az egész vírus mizéria és a járvány intézkedések megkezdték szolgálatukat az országban. Hihetetlen, hogy egy-egy intézkedés akár egy egész szektort tönkre tud tenni, ezt tökéletesen végig lehetett nézni az éttermek és vendéglátóipari egységek példáján. Persze az ember tanult ilyen helyzetekről, közgazdászként nem egyszer vettük végig ilyenkor mit lehet és mit kell mindenképp végig vinni, természetesen a tiltott dolgokkal egyidejűleg, azonban a gazdasági helyzet, a vendégek, a lehetőségek és a kormányzati intézkedések együttesen alakítják ilyenkor az ember gondolatait, és nem igazán lehet a könyvekhez hasonlítani a valós életet.

Ennek tükrében én törni kezdtem a fejem, hogy mit lehetne tenni annak érdekében, hogy ne kelljen bezárni és meg tudjuk tartani nem csak a munkahelyünket, hanem az éttermet is egyaránt, és arra az elhatározásra jutottam, hogy mivel mindenképp várnak tőlem a tulajdonosok valamiféle kilábalási vagy túlélési javaslatot, én jól meg fogom őket lepni, mert fejlesztést és átalakítást fogok javasolni. Egyszóval arra fogom őket kérni, hogy nem hogy ne zárják be a kapukat, de rakjanak még egy kis forrást az étterembe és annak átalakításába. Nem volt könnyű feladat már csak elmondani sem azt, hogy a terveim szerint egy weboldallal, ahonnan rendelni lehet, a munkakörök átalakításával és a kiszállítás megoldásával az étterem nem csak meg tud maradni, de még növekedést is el lehet érni, hiszen sok versenytárs ki fog lépni a piacról.

Ennek tükrében el is készült nem sokkal később a weboldalunk, a tökéletes termékfotók elkészítésében pedig az ország legjobb fotósai, a fotodastudio.hu csapat voltak segítségünkre, és bizony meggyőződésem, hogy nem lehetett volna ez az ötlet és ez a projekt sikeres az ő munkájuk nélkül. Iszonyatosan profik és hihetetlen gyönyörű képeket készítettek számunkra. Meg is hozta az eredményt az új oldal és a képek is, hiszen valóban elég szép eredménnyel sikerült végig sétálni az egész járvány időszakon. Hálás vagyok magamnak, hogy voltam elég bátor, mert ha csendben maradtam volna, biztosan nem tudtuk volna így átvészelni ezt a nehéz időszakot.