Egy tökéletes eszköz a vállalkozás segítésére

Ha egy ember egy vállalkozást tűz ki életcélul nagyon fel kell kötnie minden létező nadrágját, ugyanis hihetetlen sok olyan akadály és nehézség fog elé keveredni, amire sosem gondolt volna. Persze így is elég hosszú a lista a teendők és a nehézségek terén, de azt kell mondjam, hogy én bizony nagyon meglepődtem azon, hogy mindamellett, amit én nehézségként feltüntettem magam előtt mennyi probléma és megoldásra váró hátráltató tényező állta utamat ahhoz, hogy egy tényleg sikeres, folyamatosan fejlődő és hosszú távon is eredményeket elérő céget tudhassak magaménak. Én sosem figyeltem oda arra sajnos, hogy a munkaerő osztály hogyan, milyen hatékonysággal és eredménnyel végzi a munkáját. Azt gondoltam, hogy tényleg mindent kézben tartanak, és sajnos azt kell mondjam, hogy alapjában véve ez hiba volt. Persze jól végezték a munkájukat, minden rendben volt a szerződések, a jogszabályok és a kötelező feladatok terén, azonban a folyamatos képzés a karrier tervezés mint olyan teljesen kimaradt a vállalat életéből.

Én pedig erre már csak akkor ébredtem rá, amikor az emberek elkezdtek elszállingózni, és azt kell mondjam, hogy hihetetlen nagy problémát okozott, hogy az egyébként évek óta nálunk dolgozó, a munkáját pontosan és tökéletesen elvégző ember helyére kellett találni egy újat, ráadásul be is kellett tudni tanítani, és nyilván egy kezdő munkaerő sosem lesz hibátlan és sosem lesz olyan hatékony, mint egy már begyakorlott ember. Pontosan ezek miatt kerültünk nehéz helyzetbe céges szinten, és kezdet hanyatlani a teljesítmény napról napra. Ekkor pedig felkeresetem egy javaslat alapján a Kogwheel csapatát, akik azt mondhatom, hogy megmentették az életünket.

Én biztos vagyok benne, hogy ha nem szerződtettük volna le őket külső szakértőként a coaching feladatok ellátására, akkor ma már nem a jövőbeli terveket és az új projektek listáját kellene írnom, hanem azt, hogy hogyan szüntessem meg a céget minél kevesebb sérelemmel és persze anyagi kárral. Hihetetlen jól és profi szakmai tapasztalattal végzi ez a csapat a munkáját, és biztos lehet benne aki őket választja, hogy tökéletesen elégedett lesz az eredményekkel. Azt gondolom, hogy ha hamarabb gondolok arra, hogy ilyen feladatokat is el kell tudni látni nem kerültünk volna egy évre sem nehéz helyzetbe. Mindenkinek javaslom, hogy előre gondolkodjon ilyen kérdéseken. Megéri.